Η Περιοχή

Κεντρικός Λιμένας Χίου

provlites gr

Η διοργάνωση του Πανελληνίου θα φιλοξενηθεί στο νότιο τμήμα του κεντρικού λιμένα της Χίου. Tα συμμετέχοντα σκάφη θα φιλοξενηθούν στους προβλήτες Β και C, καθόλη τη διάρκεια των αγώνων, καθώς και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε συνεννοήση με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου, με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση των σκαφών. Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις ελλιμενισμού και τις προσφερόμενες παροχές στην επίσημη ιστοσελίδα του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Περισσότερα στο Chiosport.gr

 

Η πόλη της Χίου

Η πόλη της Χίου (γνωστή και ως Χώρα) με 29.000 κατοίκους, είναι η πολυπληθέστερη πόλη του νησιού, διοικητικό, πνευματικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και εμπορικό κέντρο, και συγχρόνως το σπουδαιότερο λιμάνι του.

Κτισμένη στο μέσο περίπου της Ανατολικής πλευράς του νησιού, σε οπτική επαφή με τα παράλια της Μικρά Ασίας, θέση η οποία υποδεικνύει τη στενή σχέση που είχε με την Ιωνία. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι το νησί κατοικείται από το 6.000 π.Χ. Η πόλη της Χίου κτίστηκε από Ίωνες λίγο πριν από το 1.000 π.Χ.

Η ιστορία της Χώρας ξεπερνά τα 3.000 χρόνια. Σ' όλη αυτή την μακρόχρονη πορεία της η Χίος γνώρισε περιόδους ακμής και παρακμής. Σήμερα είναι μια πόλη ζωντανή, με οικονομική, ναυτιλιακή και εμπορική δραστηριότητα, αλλά συγχρόνως εκπαιδευτική και πνευματική, καθώς διαθέτει σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, βιβλιοθήκες (Αδαμαντίου Κοραή), αλλά και το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο όπου λαμβάνουν μέρος συνέδρια και συμβούλια όλων των θεμάτων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και γενικά διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Περισσότερα στο Chios.gr

port