Καλωσόρισμα

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θαλάσσης που αυτό φιλοξενείται στο νησί της Χίου. Είναι μεγάλη πρόκληση για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου η διοργάνωση του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού γεγονότος της χρονιάς και η φιλοξενία στο νησί μας των κορυφαίων ιστιοπλόων, σε ένα εντελώς πρωτόγνωρο αλλά και υπέροχο θαλάσσιο στίβο. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μια άρτια ιστιοπλοϊκή διοργάνωση τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θεάματος.

Τατιάνα Τσαρδάκα

Πρόεδρος

Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χίου

tsardaka
belegris

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί πλέον το κορυφαίο ελληνικό ιστιοπλοϊκό event. Κορυφαίοι αθλητές, οργανωμένες ομάδες και μερικά από τα πιο σύγχρονα ιστιοπλοϊκά σκάφη, θα βρίσκονται εδώ για να χαράξουν τo όνομα τους επάνω στο τρόπαιο του πανελληνιονίκη. Η διοργάνωση του πανελληνίου, ειδικά τη τρέχουσα δεκαετία έχει ανέβει επίπεδο, καθώς τόσο ο ΝΟΑΘ το 2011, η Σύρος το 2012, ο Ν.Ο.Θεσσαλονίκης το 2013, ο Ι.Ο.Πατρών το 2014 και ο Ι.Ο.Πειραιώς το 2015 πραγματοποίησαν εξαιρετικές διοργανώσεις. Στο Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό και να βάλουμε στη λίστα αυτή και τη Χίο.

Όταν πριν από δύο χρόνια ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χίου κατέθεσε στην Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της ΕΙΟ την πρόταση για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, τεκμηρίωνε την πρόταση του στηριζόμενος στον πολύ όμορφο θαλάσσιο στίβο, με το σταθερό άνεμο και τις φιλικές για τους ιστιοπλόους καιρικές συνθήκες. Σήμερα η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στη Χίο, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κορυφαίο ναυταθλητικό event. Το νησί των ναυτικών και της μαστίχας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους, δείχνοντας σε όλους ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες τις οποίες έχει κληθεί να επωμιστεί, ο θαλάσσιος τουρισμός, η ναυτοσύνη και ο ναυταθλητισμός θα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του γενετικού του κώδικα. Είμαι βέβαιος ότι ο ιστιοπλοϊκός κόσμος, θα ανταποκριθεί για ακόμη μία χρονιά και θα βρεθεί κοντά μας, εδώ στην ανατολική πλευρά της Ελλάδας και του Αιγαίου.

Μιχάλης Μπελέγρης

Γενικός Γραμματέας 

Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χίου